Seen at Strijp-S – Stimulus

‘Een choreografie van mijn aandacht’ door Rozanne Ottenhoff Moeite met lange teksten? Probeer dan de volgende zinnen eens te lezen: ’’Onze dromen sluiten altijd aan bij de voorstellingen die kort tevoren in het bewustzijn waren. Bij nauwkeurige waarneming zal men bijna altijd een draad vinden waarmee de droom bij de ervaring en van de eraan voorafgaande dag aanknoopte.’’

choreografie aandacht Dit beeld laat zien hoe het ook kan, namelijk met behulp van grafisch ontwerp. Rozanne is dyslectisch en heeft moeite met lange en ingewikkelde teksten, omdat ze haar aandacht er moeilijk bij kan houden. Daarom heeft ze deze visuele choreografie ontwikkeld. Door het grafische ontwerp kan zij zich concentreren op de woorden, waardoor ze haar focus volledig op de tekst kan leggen en niet wordt afgeleid. Dit signaal past bij de trend Stimuless, omdat er nieuwe prikkels worden gecreëerd, waardoor focus ontstaat. Je sluit je door deze focus af van alles om je heen en gaat compleet op in de bezigheid. Dit ontwerp is te vinden in het Glasgebouw, locatie 34.

Door: Zoë Tuithof

Emotional TechnologyIMG_5103 Een student van de Royal College of Art (RCA), Londen, heeft een schoenzool ontwikkeld waar bij ze zicht richt op patiënten met Parkinson- en MS-patiënten. De schoenzool bevat sensoren die de druk van de voet kunnen meten. Als je een stap zet staat eerst druk op de hak en vervolgens op de rest van je voet. De zool heeft dat in de gaten en met behulp van lasers, die voor in de zool zit, krijgt de drager van de zolen een vibrerende feedback dat de stap, die gezet wordt. De stap wordt dus als het ware goedgekeurd. Dit signaal past bij de trend Emotional Technology omdat patiënten met parkinson en ms krijgen op deze wijze meer zelfvertrouwen op het lopen. Deze emotie is de output van deze technologische ondersteuning die de schoenzool versterkt. Dit ontwerp is te vinden in het Klokgebouw, hal 4.

Door: Nick van den Broek 😉

Review

Op DDW locatie 30 vind je Kneeling, five years of We Make Carpets. Hier zie je grote tapijten met duidelijke patronen, gemaakt van alledaagse materialen die je tegenkomt in je keukenla; knijpers, pasta, chocoladerepen, watjes, speelsoldaatjes, plastic bekertjes, etc. IMG_4977 Dit past bij de trend review omdat de functie van het tapijt en de functie van de gebruiksvoorwerpen uit de keukenla hierdoor in een ander perspectief worden geplaatst. Hierdoor ga je nadenken over de functionaliteit van beide producten. De tapijten die hier liggen nodigen heel erg uit om naar te kijken.. maar helaas niet om op te gaan zitten!

Door: Ilse Konijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s