Emotional Technology – Baboo

Op de Dutch Design Week in Hall 4 staat een mooi voorbeeld van Emotional Technology, namelijk: Baboo. Dit is een project van Kimmy Ansems, een master student Industrial Design aan de TU Eindhoven.

emtech2

Kimmy heeft een oplossing bedacht voor ouders die hun kindje in de couveuse moeten achterlaten; Baboo. Zij kunnen namelijk erg moeilijk een band opbouwen met het kindje, omdat ze het niet kunnen aanraken, vasthouden of meenemen. Baboo legt daarom een directe verbinding van de couveuse naar de huiskamer. Het geeft real-time informatie door over de toestand van de baby. Zo worden de bewegingen van de baby omgezet in data. Deze gegevens ontvangen de ouders via Baboo. Hier wordt de gemoedstoestand van het kindje door data vertaald naar licht en beweging. Op deze manier hebben de ouders toch nog hun kindje dichtbij.

Dit past bij de trend Emotional Technology, omdat het de emotionele band tussen ouder en kind versterkt. Ondanks de afstand, voelen ouders door de technologie van Baboo toch de aanwezigheid van het kindje. Baboo is ook een mooi voorbeeld van technologie wat menselijker word. Het word normaal vaak gezien als een zwarte doos met onbekende inhoud en nu word technologie tastbaar en humaan. Baboo geeft het samengaan van mens en technologie weer.

Door: Ilse Konijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s