Review – Algaemy

Review – Algaemy

De laatste tijd wordt er veel gesproken over de productie van fast fashion. Het is een miljoenenindustrie die negatieve sporen achterlaat in ons milieu; tijdens productieprocessen wordt vaak gebruik gemaakt van giftige verfstoffen.

Studio Blond & Bieber vond hiervoor een oplossing. Met hun analoge textielprinter Algaemy ontwikkelen zij een nieuwe vorm van textielverf. Studio Blond & Bieber zetten de functie van de microalg in een geheel ander daglicht. Algaemy gebruikt de alg als “pigment” voor het bedrukken van textiel en op deze manier wordt de functie van alg omgezet in een natuurlijke verf. Door microalgen te gebruiken voor het kleuren van textiel wordt dit proces milieuvriendelijker. We zien hier dat we door op een andere manier te kijken naar materiaal, in dit geval de alg, het “onbruikbare” bruikbaar kunnen maken.

De microalg voegt daarnasteen unieke eigenschap toe aan het textiel. Doordat gebruik wordt gemaakt van een levend micro-organisme verandert het pigment van textiel. De microalg verandert in de loop der tijd onder invloed van zonlicht van kleur.

Algaemy van Studio Blond & Bieber past bij de trend re-view,. Voor het productieproces zijn enkel menselijke kracht en algen nodig. Hiermee herziet Blond & Bieber de fashion industrie en de functie van de alg. Daarnaast wordt de kleur van het textiel telkens opnieuw uitgevonden.

algaemy-5 algaemy-56Source

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s