Emotional Technology – Comforting scents

Emotional Technology gaat om de steeds nauwere verbinding tussen emotie en technologie. Dit zorgt ervoor dat de technologie “zachter” en menselijker wordt. Een voorbeeld waarbij we dit terug zien is Comforting scents van Misha Croes.

emtech3Bij dit signaal krijgt een couveuse baby’tje een speciaal sokje aan. Voor de ouders is het namelijk een zware tijd om het kindje niet fysiek bij zich te kunnen hebben. Hierdoor is een emotionele band opbouwen lastig. Dit sokje biedt een uitkomst omdat het de gemoedstoestand van het kindje registreert, zoals pijn en angst.

Deze gegevens kunnen de ouders terug zien via een app en kunnen zo op hun beurt reageren. De ouders kunnen namelijk via de geurverspreider in de couveuse een moedergeur activeren om het kindje gerust te stellen. Deze moedergeur is via een pad opgenomen van de moeder en in de dispenser geplaatst. Zo kunnen zij op het moment dat het baby’tje getroost moet worden hierop inspelen dankzij technologie.

Op deze manier kan ondanks dat de ouders niet fysiek bij hun kindje kunnen zijn, toch een interactie plaatsvinden. Technologie zorgt ervoor dat er een eerste band wordt gecreëerd, daarom past dit voorbeeld bij Emotional Technology.

Comforting scents is te vinden in klokgebouw hal 4.

Door: Marica Balk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s