Seen at Sectie C – Watching Time Fly By

Een vergrootglas gericht op een vlieg, niet zomaar een vlieg. Het is een vlieg gemaakt van een 500 eurobiljet. Hij vliegt slechts een rondje elke minuut opnieuw. Een vlieg, een ronde, een minuut.

De tijd “vliegt” aan ons voorbij en soms vergeten we hierbij stil te staan. Slechts een minuut heeft kunstenaar Mark Sturkenboom nodig om de focus weer terug te brengen op de tijd. Dit ontwerp is een stimuli dat ons weer tot bezinning brengt, een goed signaal van de trend Stimuless.

Met zijn kunstwerk brengt hij “de tijd” terug aan de orde. Iets wat goed past in onze tijdsgeest, aangezien we in onze maatschappij zo druk zijn dat de tijd letterlijk voorbij vliegt. Daarnaast wordt er vaak een verband gelegd tussen tijd en geld, want hoe vaak hoor je het niet; tijd is geld.

Doordat Mark Sturkenboom ons juist stil laat staan bij de prikkel tijd. Gaan we hier opnieuw over nadenken. De focus wordt gelegd op de tijd en daarom past dit ontwerp goed bij de trend Stimuless, dat gaat over het opnieuw focussen.

Door: Marijke Bleijswijk

Schermafbeelding 2014-10-24 om 17.03.11 Schermafbeelding 2014-10-24 om 17.03.31

Source

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s