Stimuless – Cotton balls, cardboard boxes

In het dagelijks leven ervaren we veel prikkels vanuit de wereld en je omgeving, als voorbeeld het constant je online status willen checken. In de huidige maatschappij willen we af van alle prikkels om ons heen, we willen terugkeren in ons zelf. De behoefte aan minder prikkels en de wereld om je heen even vergeten is waar de installatie van Zimoun om draait.

Zimoun_6341_MBA_800px-86212888Cotton ball, cardboard boxes is een installatie van 196 dozen met 196 bewegende balletjes eraan die vast zitten aan de dozen. Elk balletje is anders geslepen en de touwtjes waar ze aan hangen zijn allemaal van een andere afmeting. Hierdoor tikt elk balletje een uniek ritme. Je hoort dus constant het geluid van kantoenen balletjes die tegen kartonnen dozen aanslaan.

Als je binnen staat ben je dus omringt door tikkende balletjes, dit kan leiden tot een focus op wat er binnen gebeurd en de prikkels van de buiten wereld worden weg gehaald.

Het geluid laat je focussen op wat je hoort, waardoor het andere prikkel uitsluit. Zodra je in deze focus raakt, leidt dit tot een meditatieve trance en kom je even tot jezelf en je eigen gedachten.

Doordat je gefocust bent op het geluid en op jezelf, vergeet je de buitenwereld en de prikkels daarvan. Dit daarom een goed voorbeeld van de trend Stimuless.

 

Cotton balls, cardboard boxes is te vinden in het klokgebouw, hal 3.

 

Door; Liza Dijkmans

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s