Re-view- Volvo True Colours

Je stapt in met een kloppend hart en zwetende handjes, want er staat je een spannende eerste rit te wachten in de door jou net aangeschafte matzwarte Volvo.

Naast snelheid, comfort en veiligheid is de uitstraling van jouw auto erg belangrijk, omdat deze moet passen bij jouw identiteit. De kleur van de lak is een onderdeel van deze uitstraling en zo zien we dat iedereen een voorkeur heeft voor een bepaalde kleur. De kleur lak is daarom erg persoonlijk, maar naast kleur heeft de laklaag een vele belangrijkere functie waar we niet bewust van zijn.

Volvo wil ervoor zorgen dat men het belang ziet van de kleine elementen van de auto en met name van de functie van de lak. Deze zorgt voor de bescherming van het staal en aluminium en daarmee ook voor de bescherming van de auto in zijn geheel. Lex Pott heeft een studie gedaan voor Volvo en laat in zijn expositie zien hoe het staal erodeert wanneer de laklaag ontbreekt. De ware kleuren van de auto’s worden blootgelegd  door het erosieproces en daarmee wordt indirect aandacht opgewekt voor de nuttige functie van lak. volvo1 Deze expositie past goed bij de trend Re-view, omdat we hier de functie van de laklaag herzien. Deze zal hierdoor niet alleen geassocieerd worden met een kleur, maar men zal de waarde ervan herkennen.

Door: Maud van Aarsen volvo3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s