Seen at Veemgebouw – Onderzoek tradities en identiteit in collecties Langendijk

Barbara Langendijk speelt met haar collecties in op verschillende maatschappelijke ontwikkelingen. Ze stelt thema’s als tradities en identiteit aan de orde in haar collecties CLOTH en For Sale.

CLOTH

Barbara Langendijk vertaalt vormonderzoek op het gebied van tradities en rituelen naar hedendaagse mode. Dit doet ze op inspirerende wijze en zonder te vervallen in clichés. De combinatie van Oosterse patronen met Westerse stoffen en speciaal ontworpen accessoires creëert een nieuwe vormentaal en iconische beelden. Het werk van Langendijk brengt contrasten en tegenstellingen samen in een harmonieus geheel.

Bluritage

Dit past goed bij de trend Bluritage omdat Langendijk in deze collectie is gaan zoeken naar nieuwe manieren om rituelen, tradities en ambachten vorm te geven.

IMG_1664

For Sale

In de collectie For Sale stelt Langendijk vragen over het verschil tussen een massa product en unieke stukken. Daarnaast kijkt ze naar de verkoopbaarheid van een product en hoe een massaproduct persoonlijk gemaakt kan worden. In het project For Sale gebruikt Langendijk een basisstuk uit haar collectie -een transparante coltrui- en bevraagt daarmee ons beeld van de waarde van massaproducten. Het resultaat is een serie kledingstukken met de coltrui als uitgangspunt.

Inside Out

Dit is goed te scharen onder de trend Inside Out omdat we daar bij willen ontsnappen aan de schapencultuur. We gaan op zoek naar onze identiteit en willen deze hervinden. Dit uiten we bijvoorbeeld door het dragen van kleding die dezelfde boodschap uitdraagt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s