Seen at van Abbenmuseum – 2.6g 329m/s (bulletproof skin)

Het project ‘2.6g 329m/s’ ook wel ‘bulletproof skin’ genoemd, speelt in op onze angstgevoelens en behoefte aan veiligheid. In de huidige maatschappij worden we veel gemanipuleerd door de media. We worden dagelijks geconfronteerd met geweld, dit geeft ons een angstaanjagend beeld van de wereld. Met dit beeld voor ogen zet Jalila Essaïdi  een uitdagend concept neer.

De technologische vooruitgang gaat zo snel dat ons lichaam het niet meer bij kan benen. Veel ontwerpers proberen dit gat te dichten. Ook designer Jalila Essaïdi is een van deze ontwerpers. Zij is op zoek gegaan naar een manier waarop biotechnologie ons kan beschermen. De natuurlijke functie van de huid is om ons te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Jalila Essaïdi heeft gekeken naar hoe we onze huid kunnen verbeteren. Uit onderzoek is gebleken dat het zijde van spinnen sterker is dan staal. Met deze kennis in haar achterhoofd heeft ze geprobeerd om spinnendraad te gaan weven. Door de moeilijk om dit te doen heeft ze uiteindelijk de melk van geiten die genetisch gemanipuleerd zijn gebruikt om spinnendraad zo goed als mogelijk na te bootsen.

Bron : http://jalilaessaidi.com/2-6g-329ms/
Bron : http://jalilaessaidi.com/2-6g-329ms/

De spinnendraad, die zij heeft geproduceerd, word in stukjes kweekhuid gespoten. Dit heeft ze  daarna opgehangen en is er met een pistool naar geschoten. Zoals je in het filmpje kunt zien gaat de kogel niet dwars door de huid heen maar vangt de huid de kogel op.

Het uiteindelijke idee van het concept is dat de huid deze beschermende spinnendraad zelf gaat maken. De huid is hierdoor veel sterker en zou zichzelf kunnen  beschermen tegen de gevaren van buitenaf. Het versterken van je zintuigen en hierdoor het optimaliseren van je huid past hierdoor bij de trend ‘Magnify Me’.

Door : Joost Stegeman

Bron :

http://jalilaessaidi.com/2-6g-329ms/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s