Seen at Sectie C – Credo Expo

Crede Expo is een project van Jopie Biesters. Ze is zeer gefascineerd door de emotionele uitdrukkingen van vissen, krabben en kreeften en deelt deze passie graag met anderen.

In deze huidige maatschappij hebben mensen de kennis en waarden ten opzichte van deze dieren verloren. Ze worden geconsumeerd, vernietigd en over heen gekeken. Jopie probeert met haar project de compassie van mensen ten opzichte van deze dieren te verbreden. Waarbij haar doel is dat consumenten vergeten dieren gaan omarmen.

IMG-20151023-WA0008

In haar expositie ziet men bijvoorbeeld vissen met armen, krokodillen met kippenpoten en een muis die een snoek als vervoersmiddel gebruikt. Door de opgezette dieren menselijke eigenschappen toe te kennen, voegt ze als het ware emotie toe. Hierdoor kunnen mensen zich goed inleven in, en ontwikkelen ze een compassie voor deze dieren.

Dit project sluit aan bij de trend ‘Ironic Truth’, op een ironische manier overbrengen en bewust laten worden van de werkelijkheid, omdat hiermee de consument weer bewust wordt over deze dieren, hun waarden en hun schoonheid op een meesmuilende manier.

Door : Cecile Cremer en Joost Stegeman

Bron : http://www.jopiebiesters.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s