Seen at Strijp-R – The Bone Project

Charlett Wenig heeft in samenwerking met de Martin Luther universiteit botten bruikbaar gemaakt voor industrieel design. Dit hebben zij voor elkaar gekregen door het chemisch te bewerken. Na deze bewerking zijn de botten buigbaar tot nieuwe vormen. Daarnaast hebben de botten dezelfde kwaliteit en karakter als bio plastic en buigbaar hout. Charlotte heeft de buigzame botten toegepast in een sieradenlijn genaamd Schmuckstücke en The Bone Crowns.

Portfolio_DDW_JuliaKaiserCharlettWenig_2015-19-e1440701807381

Bron afbeeldingSchmuckstücke 

In deze projecten wil zij de diversiteit en de toepasbaarheid van dit materiaal – botten –  laten zien. In de Schmuckstücke, een sieradenset bestaande uit twee rugkettingen, wordt de fijne botstructuur van de binnenkant zichtbaar. Dit effect bereikt de ontwerpster door de botten doormidden te snijden.  In The Bone Crowns zijn de botten verwerkt in een hoge kroon.

Deze nieuwe toepasbaarheid van botten heeft als gevolg dat dit materiaal niet meer als afval wordt gezien. Dit sluit aan bij de trend ‘Out Of Context’. De botten worden in een verassende, duurzame context geplaatst.

Door: Cindy Aders

Bron hoofdbeeld: Growartscience

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s